Blinde vlekken

Mijn workation aan het Lago Maggiore is zo mogelijk nog fijner dan mijn tijd in Turijn eerder dit jaar. Het is hier stiller, trager en door de heerlijke temperatuur ben ik meer buiten. Mijn laptop staat op tafel in de tuin en van daar heb ik prachtig uitzicht op het meer zoals je op de foto ziet.
De kippen lopen hier vrij in de tuin, af en toe opgeschrikt door de twee honden die er genoegen in scheppen om ze op te jagen. De katten liggen hele dagen te slapen en op de achtergrond hoor je het geluid van koebellen van de geiten. Elke ochtend heel vroeg hoor ik in de omgeving verschillende hanen kraaien alsof ze met elkaar communiceren.
De buurvrouw brengt me regelmatig een mandje met verse eieren en tomaten en courgettes uit eigen tuin. Als het hard regent valt de WiFi uit, iets wat ik in Nederland vooral heel irritant zou vinden en wat er hier gewoon bij hoort.

Het leven is hier traag en simpel en ik vind het heerlijk.
Het brengt me in een andere staat van zijn met meer afstand tot de waan van de dag.
Hierdoor krijg ik heldere inzichten, frisse ideeën en kom ik in contact met mijn onderstroom. Met dat wat er in mij leeft waar ik me niet echt bewust van ben.
Heel waardevol, want het biedt ruimte voor groei en nieuwe paden.

In mijn werk tune ik tijdens gesprekken altijd als vanzelf in op de onderstroom bij de ander, op dat wat ik wel zie en voel en wat niet aan de oppervlakte is. Dat waar normaal niet over gesproken wordt. Soms wordt dat als confronterend ervaren en meestal wordt ook gevoeld dat het potentie tot groei biedt omdat het blinde vlekken zichtbaar voor je maakt. Omdat het je daardoor vrij kan maken van emoties die je niet meer dienen, van oordelen die je over jezelf hebt en die je klein houden. Omdat het onbewuste verlangens naar de oppervlakte kan brengen.
Als je bewust wordt van wat er in de onderstroom leeft kan zich een nieuw potentieel ontsluiten, er komt ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden waar je, door de drukte van alle dag, niet direct aan zou denken. Mogelijkheden die je eerst niet zag omdat er nog iets voor zat, iets wat in je blinde hoek lag.

Hoe laat jij licht schijnen op je blinde vlekken?

26 september 2023