WIJSHEID VAN HET HART, SAMENWERKINGEN, sparringpartner, moed, daadkrachtig, nuchter, intuïtie, management, integer, mentor, kwetsbaarheid

Over Loes

Mijn ideaal is een bedrijf dat geleid wordt vanuit de wijsheid van het hart, hart voor de mensen en hart voor het bedrijf. Ik begeleid werkgevers en werknemers naar succesvolle samenwerkingen waarin naast de commerciële belangen van het bedrijf ook ruimte is voor de mens.

Ik geloof dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. Hiermee wil ik niet beweren dat dat eenvoudig is. Dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Ik heb ook ervaren dat, naarmate ik dichter bij mijzelf bleef en van daaruit ging leven, mijn leven lichter werd. Ondanks dat de omstandigheden niet wezenlijk veranderd waren, werd mijn leven makkelijker, leuker en ben ik meer geluk gaan ervaren.

Het is mijn kracht om vanuit een open en nieuwsgierige blik een licht op de zaak te schijnen waardoor helderheid ontstaat.

Mijn achtergrond

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader had een bruidsmodefabriek in Enschede en als jong meisje kreeg ik mee hoe belangrijk het voor hem was dat er hard gewerkt en goed gepresteerd werd. Ik volgde mijn vaders voetsporen en besloot ook voor de modebranche te kiezen. Na mijn studie aan de HTS voor de Confectie Industrie kreeg ik al snel leidinggevende functies. Ik was altijd ‘the middleman’, ik zat tussen de directeur-eigenaar enerzijds en mijn team anderzijds. Ik zag hun beide belangen; de directeur wilde 100% toewijding en de werknemer wilde waardering en gezien worden. Ik begreep ook dat het pas echt goed werkte als aan beide belangen tegemoet gekomen kon worden.
Vanuit een oprechte interesse in de mens ben ik in 2009 begonnen met mijn werving & selectie bureau Match for Fashion. Ik heb nog altijd veel plezier in het vinden van de juiste kandidaten voor mijn opdrachtgevers. Om goede matches te kunnen maken verdiep ik me in de verschillende bedrijfsculturen. Door de vele gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten kreeg ik ook steeds meer inzichten in wat er zich binnen bedrijven onderhuids afspeelt. Vanuit deze expertise werd ik door verschillende opdrachtgevers gevraagd om hen bij te staan als mentor en coach. Om mijzelf op dit vlak verder te ontwikkelen ben ik diverse opleidingen en workshops gaan volgen. Ik merkte dat ik in deze opleidingen de theorie van de ‘levenslessen’ kreeg die ik in de praktijk, zowel in werk als in privé, zelf ervaren had. Door deze kennis kreeg ik naast meer zelfinzicht ook meer tools om deze wijsheid over te brengen en mensen hiermee te inspireren.

Mijn inbreng

Het is mijn kracht om vanuit een open en nieuwsgierige blik een licht op de zaak te schijnen waardoor helderheid ontstaat. Mijn intuïtie en empathisch vermogen zijn goed ontwikkeld, ik kan me goed verplaatsen in de ander en weet zijn/haar gevoelens en gedachten in woorden te vatten. Daarnaast ben ik integer, nuchter en daadkrachtig. Ik ben pragmatisch en denk oplossingsgericht. Hiermee combineer ik de logica vanuit mijn hoofd met de wijsheid van mijn hart, en daar inspireer ik mensen graag mee.