U turn

Toen ik na een, oncomfortabele, oriëntatieperiode van twee jaar een baan kreeg als Recruiter in de modebranche viel alles op zijn plek. Hier kon ik mijn verlangen om met mensen te werken goed combineren met mijn werkervaring binnen de fashion. Ik was dolblij dat ik m’n plekje gevonden had en was zelfs bereid om mijn vrijheid als zelfstandig ondernemer op te geven.
Na een week of twee vertelde de directeur me dat hij genoodzaakt was een ingrijpende reorganisatie door te voeren. Het was najaar 2008, je herinnert je vast nog wel de bankencrisis en de grote onzekerheid die dit met zich meebracht.
Omdat ik nog in mijn proeftijd zat kon hij mijn contract makkelijk ontbinden dus helaas.. ik moest weg.
Dit had ik niet aanzien komen. Ik was er zo van overtuigd dat ik op mijn plek zat dat ik dit totaal niet wilde begrijpen. Na twee jaren van niet weten wat ik wilde had ik mijn droombaan gevonden en nu was ik, nog voordat ik mijn eerste salaris zou ontvangen, al ontslagen. Ik was verdrietig, boos en uit het veld geslagen.
Het voelde als een zeer onterechte U-turn.

Ik raapte mezelf weer bij elkaar en onderzocht andere mogelijkheden.
Al snel creëerde ik deze zelfde functie en dan als zelfstandig ondernemer. Direct voelde ik dat dit mij nog veel beter paste dan de baan die ik zojuist verloren had. Ik had nu de mogelijkheid om mijn eigen regels op te stellen en me flexibel op te stellen naar mijn klanten.
Gaandeweg begon ik in te zien dat mijn ontslag een groot geschenk was waar ik vooral dankbaarheid voor voelde. Deze U-turn had me naar een betere bestemming had geleid waar ik zelf niet op gekomen was.

Ik heb dit in mijn leven op verschillende fronten vaker ervaren; een relatie die op initiatief van een ander stopte, een huis wat aan mijn neus voorbij ging etc en elke keer bleek dat er iets beters op mij lag te wachten.
Het kan soms even duren voordat je het geschenk van een tegenslag kan zien.

Heb jij dat ook ervaren, dat het leven je een U-turn bood waar je in eerste instantie helemaal niet blij van werd en die toch voor jouw ‘highest good’ was? Ik vind het leuk daarover te horen!

25 april 2023