Weer thuis!

Na drie mooie weken in Turijn ben ik nu terug in mijn huis aan het weiland.
Wat een geweldige ervaring om alleen in een vreemde omgeving te wonen en te werken. Hoe fijn ook dat mijn werk zich zo goed leent voor remote-werken, ik ga dit zeker vaker doen!
 
Ik had bewust de sociale contacten vanuit Nederland afgehouden en het was een groot cadeau om 3 weken met mijzelf te zijn. Het voelde soms als een retraite en het bracht mooie persoonlijke inzichten. Juist omdat je als mens je hele leven vooral met jezelf doorbrengt was het fijn weer te ervaren dat ik het goed heb met mijzelf!
 
Het verlangen om alleen te reizen voel ik al heel lang, het sluimerde onder alle beslommeringen die mijn tijd en aandacht vroegen. Toen er na een intensieve verbouwing meer rust kwam werd dat verlangen weer duidelijk voelbaar. Ik voelde een enorme vrijheid en blijdschap als ik daaraan dacht.
Ik zeg vaak “Follow your joy” en het werd tijd dat zelf weer eens in praktijk brengen. Mijn actie, om drie weken vanuit Italië te werken, is vanuit verlangen ontstaan en ik heb weer ervaren dat die “joy” een heel goede richtingaanwijzer is 😊
 
Het mooie is dat ik daar in Turijn ook in het dagelijkse leven ook zo makkelijk in het moment kon zijn en in de kleine dingen ook “mijn joy” kon volgen. Er was een zekere rust waardoor ik in het moment kon voelen en beslissen wat ik graag wilde.
Het viel me daar al op dat die rust zo fijn was en nu ik terug ben ervaar ik het nog sterker.
Ik voel nu weer een zekere onrust, een “moeten” doordat ik mezelf allerlei dingen begin op te leggen. Dingen die niets met werk te maken hebben.
Nee, het gaat over sociale verplichtingen, over huishoudelijke zaken, over allerlei dingen waarvan ik onbewust vind dat ik ze ‘moet’ doen. Het voelt als een soort ruis. Die ruis ervaarde ik niet toen ik in m’n eentje in Turijn aan het werk was.
Het is hier, in mijn normale leven, dus een grotere uitdaging om echt bij mezelf te blijven. Ik ben weer extra bewust dat ik mezelf een rat-race opleg die mij niet dient.
Eens kijken hoe ik uit de zelfopgelegde rat-race kan blijven zodat ik meer tijd heb om van het weiland te genieten.

14 maart 2023