Experiment

Sinds ik in mijn nieuwe huis woon geniet ik enorm van de rust die dat met zich meebrengt. Het huis is fijn, de plek is fijn, en omdat ik graag thuis ben maakt me dat gelukkig. De rust die ik ervaar door thuis te zijn, botst wel een beetje met een ander groot verlangen.
Ik wil namelijk ook graag reizen, m’n horizon verbreden en internationale ervaringen op doen. Niet zozeer in de vorm van een (verre) vakantie, ik zou graag het ‘normale leven’ in een vreemde omgeving willen ervaren. Juist omdat ik thuis nu zo comfortabel zit schuurt dat verlangen daar een beetje mee.

Ik vind het heel inspirerend als ik mensen hoor vertellen dat ze hun baan opzeggen en een aantal maanden gaan reizen. Iets in mij zou dat ook graag willen, vrij zijn, reizen, nieuwe dingen ontdekken én iets in mij houdt dat ook tegen, gehechtheid aan huis en haard, angst om m’n werk helemaal los te laten. Conflicterende verlangens..

Om aan beide verlangens gehoor te geven heb ik een compromis bedacht; ik ga drie weken wonen en werken vanuit Turijn. Natuurlijk begrijp ik dat dit een baby-stapje is voor alle doorgewinterde back-packers en globetrotters. Respect daar voor, dat is voor mij (nog) een stap te ver.
De komende drie weken is voor mij een experiment om m’n comfortzone iets te stretchen én om te ervaren hoe het is om in het dagelijks leven in een ander land te zijn.
Enerzijds voelt dat voor mij spannend want;
–       Ik ken de stad niet, ken niemand in Turijn en spreek geen Italiaans (lang leve google translate)
–       Ik heb geen plan
–       Ik ga alleen
Anderzijds eer ik mijn grenzen want;
–       Drie weken is heel goed te overzien
–       Ik laat mijn heerlijke huis in NL goed beheerd achter
–       Ik neem mijn laptop mee zodat ik vanuit mijn airbnb kan werken, wat de controlefreak in mij geruststelt.
Dus op dit moment schrijf ik vanuit Turijn en is mijn experiment net begonnen. Het is nu al leuk, vooral om mijzelf in nieuwe situaties weer te leren kennen. M’n weg te vinden in een onbekende omgeving, nieuwe dingen te ontdekken en patronen te doorbreken. Ik ben nieuwsgierig hoe ik deze weken ga ervaren!

ci vediamo tra tre settimane!

21 februari 2023