Keuzes

Ik ben verhuisd en intens dankbaar dat ik nu elke dag van dit uitzicht mag genieten! Vanuit mijn keuken én vanuit mijn kantoor. Het is een feest om elke dag vanaf deze plek te mogen werken!
Het was een groot verlangen van mij om vrij over een weiland uit te kijken. Waarschijnlijk zit dat in mijn genen. Mijn vader is geboren en getogen op een boerderij in Noord Holland en wilde, toen hij later met zijn eigen gezin in Enschede woonde, ook weer uitkijken over de weilanden. Als jong meisje had ik er niet veel mee en naarmate ik ouder werd begreep én voelde ik zijn verlangen steeds beter.

Ik ben dankbaar dat het mij gegund is om een huis op deze plek te kopen en dat het mij, met hulp van lieve mensen om mij heen, gelukt is om een fijne plek te creëren. Het was een proces van visualiseren en vooral goed voelen wat ik nu écht wilde, wat ik nu écht belangrijk vond.
Eerst heb ik een half jaar lang alle te koop staande huizen aan een weiland bekeken tussen Amsterdam en Enschede. Soms werd ik er moedeloos van omdat ik nergens dát gevoel had wat ik zo graag wilde voelen. Uiteindelijk vond ik mijn plekje op ca 10 minuten van mijn vorige huis.

Het ‘nieuwe’ huis moest ingrijpend verbouwd moest worden om het helemaal naar mijn zin te maken. What a ride 🙂 en ook dit was een heel mooi proces van goed voelen wat ik nu écht wilde, wat ik nu écht belangrijk vond.
Keuzes maken, keuzes maken, een klein jaar lang en elke dag opnieuw. 

Een enorm leerzame periode waarin ik weer ervaren heb dat ik keuzes het beste kan maken vanuit mijn gevoel. Natuurlijk wil mijn hoofd ook meedoen. Speciaal voor mijn mind denk ik goed na over de voors en tegens, zodat ik mijn gedachten geruststel. Ze zijn gehoord, ze tellen mee.
En dan ga ik voelen, voelen wat het beste voelt. Soms kost dat tijd en soms weet ik het direct. En soms had ik met mijn verstand al een beslissing genomen die ik vanuit mijn gevoel toch wilde herzien.

In mijn werk heb ik veel contact met mensen die ook beslissingen moeten nemen en mij daarbij om raad vragen. Vaak denken we dat we met ons verstand beslissingen moeten nemen en meestal geeft je lijf wel aan wat de juiste beslissing is. Dan voel je het gewoon.

Hoe is jouw proces van keuzes maken?

4 mei 2022