Genieten

Zo’n 7 jaar geleden kocht ik een sap-centrifuge. Ik had een workshop bezocht waarin ik helemaal enthousiast gemaakt was om de dagelijkse hoeveelheid vitaminen uit groente en fruit via een lekker sapje tot me te nemen.
Ik ging er, zoals het bij me past, fanatiek mee aan de slag en had de lat hoog gelegd; ik wilde mijn kinderen dagelijks bij het ontbijt zo’n gezond sapje voorschotelen. Dat gaf ook best wel wat stress, want het kost tijd, (alleen het schoonmaken van dat apparaat al) en je moet ook maar de juiste groenten en fruit in huis hebben. 
Op een ochtend zag mijn dochter van toen 13 mijn gestreste gezicht terwijl ik met die sap-centrifuge in de weer was en ze zei heel terloops; “Ik denk dat het ook gezond is om te genieten, mam”…
Die kwam wel even binnen.

In al mijn pogingen om het zo goed mogelijk te doen, ging ik volledig voorbij aan het genieten van het resultaat. Haar opmerking zette me aan het denken, want dit was wel een patroon in mijn leven. Hard werken, resultaat behalen en weer doorgaan met hard werken. Er mocht best meer ruimte komen voor plezier, ontspanning en genieten in mijn werk.
Daar maak ik nog steeds bewust ruimte voor, het gaat bij mij niet altijd als vanzelf.

Ik zie dit bij mijn klanten ook vaak terug. Resultaten worden behaald en de volgende doelen worden alweer gesteld en uitgesproken. Ook als men wel bewust blij is met de behaalde resultaten wordt die blijdschap niet altijd uitgesproken naar het team. Terwijl juist het samen erkennen en vieren van de behaalde resultaten zo mooi kan verbinden. Ook als je weet dat de er nog meer resultaten behaald dienen te worden, of misschien wel juíst als je weet dat er nog meer resultaten behaald moeten worden. 
Vanuit de verbinding die ontstaat door het samen erkennen en vieren van de resultaten komt ook weer nieuwe inspiratie en elan voor de volgende resultaten. Even ontladen en daardoor ook weer opladen.
Wanneer heb jij voor het laatst de resultaten bewust gevierd en uitgesproken naar je team?

Ik kijk met een goed gevoel terug op het afgelopen half jaar en ga straks lekker van mijn vakantie genieten!
En ja.. ik gebruik de sap-centrifuge nog bijna elke dag en geniet ook van dat resultaat!

21 juni 2022